Januari 2025: nieuwe (tiener)creaworkshops & we bakken verder!

Gepubliceerd op 10 februari 2025 om 10:07

Heerlijk recept voor koude dagen

Warme vanille-appeltaart  - Het volledige recept

 

Ingrediënten:

6 grote appels of 8 kleine appels

Dikke klont boter (om de appels te stoven) – margarine of melkboter

Klont boter (om de taartvorm in te vetten) – margarine of melkboter

3 zakjes vanillesuiker

2 el rietsuiker

250g zelfrijzende bloem

140g melk

120g ongezouten melkboter

 

-Verwarm de oven voor op 180°C.

-Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in stukjes.

-Stoof de appels aan in een klont boter totdat ze beetgaar zijn.

-Klop de boter (120g) romig, samen met de vanillesuiker en het rietsuiker

-Mix de bloem en de melk, samen met de opgeklopte boter.

-Roer de appelstukjes onder het deeg.

-Vet een ronde taartvorm in met boter.

-Schep de appeldeeg in de taartvorm.

-Bak de taart 40 minuten bij 180°C.

 

Smakelijk!!

Hoe eet jij ze het liefste? Afgekoeld of warm met een bolletje vanille-ijs?

 


Reactie plaatsen

Reacties

Lucie de cleen
een maand geleden

Hallo