Heerlijk recept voor koude dagen
Warme vanille-appeltaart - Het volledige recept
Ingrediënten:
6 grote appels of 8 kleine appels
Dikke klont boter (om de appels te stoven) – margarine of melkboter
Klont boter (om de taartvorm in te vetten) – margarine of melkboter
3 zakjes vanillesuiker
2 el rietsuiker
250g zelfrijzende bloem
140g melk
120g ongezouten melkboter
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in stukjes.
-Stoof de appels aan in een klont boter totdat ze beetgaar zijn.
-Klop de boter (120g) romig, samen met de vanillesuiker en het rietsuiker
-Mix de bloem en de melk, samen met de opgeklopte boter.
-Roer de appelstukjes onder het deeg.
-Vet een ronde taartvorm in met boter.
-Schep de appeldeeg in de taartvorm.
-Bak de taart 40 minuten bij 180°C.
Smakelijk!!
Hoe eet jij ze het liefste? Afgekoeld of warm met een bolletje vanille-ijs?
Reactie plaatsen
Reacties
Hallo